CAT Vakgroep toezichthouders

Vakgroep toezichthouders zijn vakspecialisten die monitoren, sturen en medebepalers zijn van richtlijnen en kwaliteitseisen.

Marieke de Bruijn

Marieke de Bruijn

Vakgroep Psychosociaal

Marieke is oprichter en docent bij Centrum Marieke de Bruijn.  Haar opleiding Verlies en Trauma Integratie is SKB geaccediteerd. Haar jarenlange ervaring zal CAT helpen integer te toetsen op vakbekwaamheid van de CAT level 5 therapeuten. Het vorm geven van de vakgroepen en de intervisie en visitatie eisen samen te stellen. Verder hopen wij dat Marieke CATtherapeuten kan helpen een wijzere therapeut laten zijn door het schrijven van artikelen en of het geven van voordrachten.

“Ik ben ontwaakt, gestorven en opnieuw geboren.Ik mag pijn verlichten (het licht er op schijnen) en bewustzijn verruimen.Van mezelf en van anderen.Dat is wat ik verlang te doen, dat is de mens die ik wil zijn” Marieke

Jerrel Waterval

Jerrel Waterval

Vakgroep Oostere geneeswijzen

Jerrel is  klassiek acupuncturist, shiatsu therapeut, NGS sportmasseur, tuina therapeut, voedingsconsulent en van huis uit docent lichamelijke opvoeding. Jerrell verzorgt naast zijn eigen drukke praktijk onder meer bij de Total health-Academy, cursussen en workshops in Nederland en in Suriname. Hij staat het CAT bij in het vaststellen van de vakspecifieke visitatie eisen en de vakspecifieke beroepscomptenties van de vakgroep Oosterse geneeswijzen.  We hopen dat  Jerrell de tijd vindt de CATtherapeuten te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op zijn vak gebied in artikelen en andere bijdragen.

‘Waarheen je ook gaat, ga met heel je hart”  Jerrell

Yuri Abrahams

Yuri Abrahams

Vakgroep Natuurgeneeskunde

Yuri is afgestudeerd orthomoleculair geneeskundige, fysiotherapeut en werkt veel met Integrale Manuele Therapie (IMT)  Hierbij staat de gehele mens centraal. Het doel: balans en herstel van de totale gezondheid. Zijn website is volop in ontwikkeling.Yuri werkt eclectisch en kan als vakgroeptoezichthouder veel kennis en inzichten delen met het CAT. Zijn expertise helpt het CAT om het  juiste format samen te stellen  met het visiteren van deze specifieke complementaire therapievorm.

“Ik ga er vanuit dat de symptomen  het in het oog springende verschijnsel is van een verstoring in het systeem. Het symptoom is meestal het topje van de ijsberg.” Yuri

Iljitsj van Kessel

Iljitsj van Kessel

Vakgroep beweegtherapie

Iljitsj van Kessel is specialist in zijn vakgebied van massage en bewustwording. Heeft geeft al meer dan 12 jaar les in integrale en holistische massage bij Positive Touch. Naast zijn tot masseur heeft hij opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van bewustwording (o.a. Yoga, Meditatie, Zen en Non-dualiteit) en spiritualiteit (zowel Oosterse als Westerse stromingen). Hierdoor heeft hij de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd over de werking van de body mind.  Als vakgroeptoezichthouder is hij medebepaler op het gebied van de visitatie en we hopen dat hij zijn expertise wil delen in blogs en artikelen bij het CAT.

‘We nodigen je uit om te reflecteren op wie je bent als mens’ Iljitsj en Renate van Kessel

Els van Helmondt

Els van Helmondt

Vakgroep Oosterse geneeswijze

Naast een driejarige opleiding voor voetreflextherapie en een vierjarige studie tot acupuncturist heeft Els diverse bijscholingen gevolgd op het gebied van onder andere acupunctuur en voedingsleer. Haar brede interesse maakt dat ze als CAT vakgroepspecialist zeer bekwaam is. Els zal haar vakkennis inzetten bij het vormgeven van de juiste beroepscompetentieprofielen en visitatie voorschriften voor haar vakgebied. CAT hoopt dat Els artikelen wil schrijven over haar vakgebied.

“Hoe worden mensen beter? Maar misschien nog wel interessanter: waarom worden mensen ziek? Deze vragen heb ik al van jongs af aan. Zo ontstond mijn belangstelling voor preventieve Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCM)”. Els

Lilian Peters

Lilian Peters

Vakgroep Klassieke homeopathie

Naast haar werk in haar praktijk, houdt Lilian zich op verschillende manieren bezig met homeopathie. Ze schrijft blogs voor de website van de Vereniging Homeopathie  en is redacteur van het blad HM (Homeopathie Magazine) De basis van haar opleiding ligt bij de School voor homeopathie in Amersfoort. Naast homeopathie heeft ze een opleiding gevolgd in coaching en counseling en heeft ze zich verdiept in het werken met Familieopstellingen. We zijn blij met haar expertise.

“Het mooie van de klassieke homeopathie vind ik dat het ziekte en gezondheid benadert vanuit de totaliteit van lichaam, ziel en geest. Onbalans op elk van deze gebieden kan leiden tot klachten op lichamelijk, emotioneel, mentaal of zielsniveau.”  Lilian